Jeśli kochacie intensywne doznania smakowe, pikantne ogórki krokodylki są idealne dla was. Chociaż dla mnie są one za ostrym, mężczyźni w mojej rodzinie są w nich zakochani. Jeśli jesteście fanami mocnego, piekącego smaku, to koniecznie musicie spróbować tych ogórków. Dodaj kilka innych przypraw, takich jak czosnek i natka pietruszki, aby nadać im dodatkowego wyrazistego smaku. Bez względu na to, jak je przyrządzicie, pikantne ogórki krokodylki z pewnością zaspokoją wasze potrzeby smakowe i dostarczą niezapomnianych wrażeń kulinarnych.
Składniki
- Ogórki: Złap skrzynkę ogórków kiszonych na targu rolniczym lub zbierz je z ogrodu, gdy są gotowe.
Oczyść je, pokrój w plastry lub kliny. - Czosnek: Lubię dużo czosnku w moich piklach! Ale, jeśli nie jesteś wielkim fanem, nie krępuj się zmniejszyć – lub nawet pominąć – czosnek.
- Woda: To może brzmieć jak najbardziej podstawowy ze składników, ale musisz zrównoważyć niektóre z kwasowości octów.
- Biały ocet: Zapewnia to dobre ugryzienie ogórków. To jest trochę w twarz, odważny, i asertywny.
- Apple Cider Vinegar: To dopełnia śmiałe smaki białego octu z cierpkim, pikantnym i lekko słodkim smakiem.
- Przyprawy: Możesz kupić mieszankę przypraw w słoiku, lub możesz zrobić własną. Ja naprawdę lubię łączyć całe czarne ziarna pieprzu, nasiona gorczycy, nasiona kolendry, nasiona kopru, jagody ziela angielskiego, czerwone płatki chili i pokruszone liście laurowe.
Rozgniecione płatki czerwonego pieprzu: Przynoszą ciepło! - Koperek: To naprawdę jest gwiazda programu. Koperek jest całkowicie uzależniający i pyszny!
Jeśli masz trochę w swoim ogrodzie lub na rynku rolnym, jesteś gotowy!
Stosunek to 1 łyżeczka suszonego na 1 łyżkę świeżego.
Jak zrobić ostre ogórki
- Słoiki umyć wodą z mydłem.
- Doprowadzić do wrzenia wodę, ocet i sól w rondlu i gotować do rozpuszczenia soli, regularnie ubijając. Pozwól, aby zalewa lekko ostygła.
- Do słoików włóż plastry/ogórki, następnie do każdego włóż kilka ząbków czosnku.
- W każdym słoiku rozłożyć koper, przyprawę do kiszenia i płatki czerwonej papryki.
- Wlać solankę do górnej części słoika i zabezpieczyć szczelnie pokrywkami.
- Pozostawić słoiki do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie umieścić w lodówce.
- Pozostawić do marynowania przez co najmniej tydzień.
- Pikle zachowują trwałość w lodówce do jednego miesiąca.