Szukasz domowych pomysłów na jadalne prezenty? 3-składnikowe kokosowe kulki Raffaello to idealny prezent dla Twoich bliskich. Nie wymagają pieczenia i są gotowe w 15 minut!
Te domowe kulki kokosowe Raffaello. To są najlepsze słodkie przysmaki ever! I są tak łatwe do zrobienia! Jak całkowicie łatwe.
Przy okazji, czy jest tam ktoś, kto właściwie nie kocha cukierkowych kulek Ferrero Raffaello? Czy wiesz, że zrobienie tych kokosowych kulek od podstaw jest nie tylko łatwe, ale i szybkie? Tak. Tylko 15 minut i gotowe!
Możesz je również zrobić z dziećmi. Będą uwielbiały robić je razem z Tobą! To szybki deser do zrobienia, więc nie będą się nudzić i mimo, że może się zrobić trochę bałagan, będą mogły wylizać swoje pokryte kokosem palce! Jestem pewna, że to pokochają.
Teraz możesz wiedzieć lub nie, że uwielbiam łatwe do zrobienia desery. A wiecie co kocham jeszcze bardziej? Łatwe desery bez pieczenia z niewielką ilością składników! Jak te kulki Raffaello, domowe trufle czekoladowe czy dip do deseru tiramisu.
Czy często robisz desery bez pieczenia? Jeśli tak, to jaki jest Twój ulubiony?
Aha, i tak jak wspomniałam na początku: Te kokosowe kulki stanowią idealny domowy jadalny prezent. Urodziny, Boże Narodzenie, Dzień Matki, Dzień Ojca – są idealne na każdą okazję. Wystarczy je ładnie zapakować i masz gotowy wspaniały spersonalizowany prezent! Czyż nie jest to wspaniałe?
Jak zrobić kokosowe kulki raffaello
Oto trzy składniki: kokos, orzechy laskowe i mleko skondensowane. Odtłuszczonego kokosa i mleka skondensowanego nie da się zastąpić niczym innym.
Co do orzechów laskowych: Wszyscy wiemy, że kupione w sklepie kulki kokosowe Raffaello mają w środku migdały. Można więc użyć migdałów, aby być autentycznym. Ja używam orzechów laskowych, ponieważ mają ładny okrągły kształt, co oznacza, że łatwiej jest zwijać kulki. Wolę też tutaj orzechy laskowe niż migdały.
Kokos i mleko skondensowane łączymy razem. Zajmuje to mniej niż minutę. Teraz wystarczy wziąć orzech i pokryć go masą kokosową. Będzie to lepkie, ale tak powinno być, więc bez paniki. Na koniec obtocz każdą kulkę w dodatkowym kokosie. To nada kulkom idealny wygląd i sprawi, że nie będą się kleić.
Składniki

- 1½ filiżanki orzecha kokosowego (135 gramów)
- ½ szklanki mleka skondensowanego (160 ml)
- ⅛ filiżanki Około 15 orzechów laskowych lub migdałów
Przepis
- Wymieszaj 1 szklankę kokosa i mleko skondensowane razem, aż do połączenia.
- Obtocz orzech laskowy w tej mieszance i zwiń w kulkę. Kontynuuj aż do wykorzystania całej mieszanki.
- Obtoczyć każdą kulkę w pozostałym kokosie i schłodzić w lodówce przed podaniem.