Przepis na to czekoladowe ciasto z wiśniami mam od lat – to rozkosz dla miłośników czekolady! Jest tak proste w wykonaniu, że doskonale nadaje się na babeczki i smakołyki.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta czekoladowego (zwykły rozmiar)
- 3 duże jajka, temperatura pokojowa, lekko ubite
- 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
- 2 puszki nadzienia wiśniowego
- 3/4 łyżeczki cukru pudru
Jak zrobić ciasto z wiśniami w syropie
- Rozgrzać piekarnik do 350°. W dużej misce połączyć mieszankę ciastek, jajka i ekstrakt, aż do uzyskania dobrej mieszanki. Wymieszać z jedną puszką nadzienia do pierogów, aż do wymieszania. Przełożyć do formy do pieczenia 13×9 cali pokrytej sprayem do gotowania.
- Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić całkowicie na drucianym stojaku. Posyp cukrem pudrem. Polej poszczególne porcje pozostałym nadzieniem.